Gyermek bőrgyógyászat

A gyerekek bőre rendkívül érzékeny, ezért a bőrőn jelentkező elváltozások kiemelt odafigyelést igényelnek a szülő részéről. A gyerekek ugyanis sokszor nem, vagy nem azonnal szólnak, ha karjukon, lábukon, vagy a hajlatokban valami megjelent, viszket, vagy ég. Ezért jobbára csak a látható tünetekre hagyatkozhatunk, például fürdetéskor, vagy ha észrevesszük, hogy gyakran vakar egy-egy testtájékot. A kellemetlen bőrtüneteket több dolog is okozhatja, lehetnek más betegség tünetei is. Ezen okokat minden esetben javasolt minél előbb kideríteni, hogy a bőrprobléma (is) orvosolható legyen.

Mik a leggyakoribb bőrbetegségek gyermekek körében?

A gyermek bőrgyógyászat szakrendelésre leggyakrabban az alábbi betegségek valamelyikével érkeznek kis pácienseink:

Vírusos szemölcsök

A leggyakrabban a talpon vagy a kézfejen jelentkező tagolt felszínű, tömött tapintatú szemölcsök általában nem fájdalmasak, azonban minden esetben szükséges bőrgyógyászhoz fordulni vele, mert a szemölcs csak szakszerű eltávolítással szűntethető meg.

Kiütések

A bőrfelszínen megjelenő kiütéseknek különféle okai lehetnek: okozhatja ételallergia vagy akár vírus is, aminek felderítéséhez és hatékony kezeléséhez elengedhetetlen a bőrgyógyászati vizsgálat is.

Ekcéma (atópiás dermatitisz)

Az ekcéma a bőr száraz, piros, erősen viszkető gyulladása, amit az immunműködés zavara vált ki. A gyermekkori ekcéma kezelése kiemelten fontos, mert így akár meg is előzhetők a későbbiekben esetlegesen kialakuló a légúti panaszok (asztma, szénanátha, hörghurut).

Anyajegyek

Az anyajegyek rendszeres ellenőrzése különösen fontos a melanómák (rosszindulatú bőrelváltozások) kialakulásának megelőzésére. Ha az anyajegy mérete, formája, színe megváltozik, minden esetben nézessük meg bőrgyógyász szakorvossal is.

Akne

Ez a serdülőkorban kialakuló bőrbetegség először zárt mitesszerek formájában jelentkezik, általában az arcon, amik idővel gennyes hólyagocskákká fejlődnek. Megfelelő kezelés nélkül akár hegeket is hagyhatnak, bőrgyógyász által gondozva azonban sikerrel kezelhető és megelőzhetők a maradandó bőrhibák is.

Hajhullás

Az általánosan, vagy foltokban jelentkező hajhullásnak különböző okai lehetnek, okozhatja anyagcserezavar, gombás fertőzés, a szervezetben lévő bakteriális góc (például mandula gyulladás), vagy vashiányos vérszegénység is. Minden esetben érdemes megnézetni gyermek bőrgyógyász szakorvossal is.

A gyermek bőrgyógyászati szakrendelés keretében az alábbi panaszokra nyújtunk megbízható segítséget Centrumunkban:

  • Vírusos szemölcsök eltávolítása
  • Bőrgyógyászati allergológiai kezelések
  • Gombás megbetegedések (bőr-, körömgomba) kezelése
  • Pikkelysömör (psoriasis) kezelése
  • Melanóma szűrése
  • Jóindulatú bőrgyógyászati elváltozások eltávolítása
  • Kisebb esztétikai problémát jelentő bőrelváltozások eltávolítása (lipóma, fibróma, atheroma, basalioma, pigmentációs rendellenesség

Tisztelt Ügyfeleink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikáink augusztus 20-án és 21-én zárva tartanak.

Üdvözlettel:
​Medicover
close-link


Tisztelt Ügyfeleink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikáink augusztus 20-án és 21-én zárva tartanak.

Üdvözlettel:
​Medicover
close-link