Általános csecsemő és gyermekgyógyászat

Tudjuk, hogy minden szülő számára gyermeke egészsége a legfontosabb.

Ha egy gyermek megbetegszik, a szakszerű, és gyors orvosi segítség mellett az aggódó szülő, és a szorongó gyermek megnyugtatásához elengedhetetlen a rendelő barátságos légköre és a gyermeket ellátó csapat türelmes, bátorító, a gyermek bizalmát is megnyerő magatartása.
Ennek szellemében történik Központunkban a gyermekorvosi ellátás újszülött kortól 18 éves korig.
A betegségek gyógyítása mellett a gyermekek ellátásában különösen kiemelt szerepet kap a preventív, megelőző szemlélet, ami a későbbi egészségtudatos magatartás kialakulását is segíti.
Ezért –a betegrendeléseken túl- várjuk a családokat konzultációs rendeléseinkre is (tanácsadás), melyek során a gyermekek – különösen a csecsemők, kisdedek- fejlődését követjük nyomon.

Így már kezdeti stádiumban kiszűrhetők –akár a szülő számára még tünetmentes gyermekeknél is- a tüneteket még nem okozó rendellenességek. Ezek a rendellenességek, zavarok többek között a mozgásfejlődés, az érzékszervi működés, a növekedés és a pszichomotoros fejlődést érintetik. A kiszűrt eltérések további vizsgálata, kezelése szükség esetén gyermekgyógyász specialisták bevonásával történik.

Ezeken a találkozásokon egyúttal lehetőség van védőoltások beadására is. A kötelező védőoltások mellett részletes tájékoztatást adunk az egyéb védőoltásokról, illetve az azokkal megelőzhető betegségekről is. Az életkort és életmódot figyelembe véve személyre szabott védőoltási tervet ajánlunk.

Betegrendeléseinken bármilyen akut vagy krónikus tünettel, panasszal várjuk a gyermekeket.

Milyen esetben javasolt gyermekgyógyász felkeresése?

A gyerekek, főleg a kisebbek, sok esetben nem tudják megfogalmazni, vagy jelezni, ha valami baj van, vagy fáj, ezért ha bármilyen viselkedésbeli, vagy szokás változást tapasztalunk (fáradékonyabb, a szokásosnál több folyadékot fogyaszt, nem mindig reagál a környezetére, nehezebben mozog), tanácsért ajánlott felkeresni egy gyermekgyógyászt.

Ha az alábbi tünetek bármelyikét tapasztalja gyermekénél, minden esetben forduljon gyermekgyógyászhoz:

Láz

Ha a testhőmérséklet 38 fok fölé emelkedik, lázról beszélünk. Az emelkedett testhő a szervezet általános védekezési folyamatának része, elősegít a szervezetbe jutott kórokozók leküzdését és fokozza a védekezőképességet. A láz önmagában tehát nem feltétlenül jelent rosszat, ha azonban nagyon magasra emelkedik, vagy tartósan, több napja fennáll, mindenképpen alapos gyermekorvosi kivizsgálás szükséges.

Légzőszervi panaszok

Tartós köhögés, allergiás reakció (fulladás), krónikus légzési panaszok (asztma, szénanátha), esetén javasolt szakorvos felkeresése.

Bőrelváltozások

A bőrön jelentkező bármely elváltozás, mint például a bőrpír, kiütések, allergiás reakciók, hólyagok, anyajegyek, pikkelyek, berepedés, mind szakorvosi konzultációt igényelnek.

Vegetatív tünetek jelentkezése

A vegetatív tünetek, mint a szédülés, az ájulás, az izzadékonyság, vagy a szívdobogás-érzés legtöbbször más betegségre utaló tünet, aminek feltétlenül utána kell járni. E tünetek ugyanis csak a betegség megfelelő kezelésével szűntethetők meg.

Súlyproblémák

Amennyiben a gyermek hosszú ideje súlyproblémákkal küzd, nehezen, vagy egyáltalán nem tud fogyni és gyakran vissza is jönnek a leadott kilókat, érdemes szakorvos segítségét kérni az okok feltárásában és a megfelelő étrend kialakításában.

Sérülések

Minden szerzett sérülést, különösen, ha a végtagok kóros elmozdulásával, vagy vérzéssel jár, feltétlen nézessünk meg szakorvossal.

Emésztési panaszok

Ha bizonyos ételek fogyasztása után a gyermeknél emésztőrendszeri panaszok jelentkeznek (hányás, hasmenés, görcsök, haspuffadás, gyomorégés), vagy ezek valamelyike tartósan fennáll, elengedhetetlen az alapos kivizsgálás.

Látás problémák

Ha látással kapcsolatos probléma merül fel, haladéktalanul keressünk fel szakorvost, hogy gyermekünk mielőbb visszakaphassa éles látását.

Húgyúti panaszok

A gyakori vizelési inger, valamint a csípő, égő, esetleg véres vizelet, szakorvosi kezelést igényelnek.

Mozgásszervi panaszok

Ha a gyermek mozgásán vagy testtartásán bármilyen változást észlelünk, javasolt szakorvossal is megnézetni. Így sikerrel megelőzhetjük a mozgásszervi fejlődési problémákat.

Szakrendeléseinken egészségvédelemmel és egészségmegőrzéssel kapcsolatban is kérhet tanácsot felkészült szakorvosainktól a komplex terápia mellett.

A vizsgálatokat követően a diagnózis felállítása után személyre szabott kezelést javaslunk. Krónikus betegségek igazolódása esetén hosszabb távú kezelési tervet állítunk fel, illetve olyan életmódbeli tanácsokat adunk, melyek minél kevesebb gyógyszer adagolása mellett biztosítják a lehető legjobb életminőséget.

Fontosnak tartjuk, hogy mind a szülőt, mind –életkorának megfelelő módon- a gyermeket is partnerként kezeljük. A szakorvosi véleményt, életvezetési tanácsokat, kezelési tervet a számítógépes rögzítés mellett nem csak kézbe adjuk, hanem arról részletes szóbeli tájékoztatást is nyújtunk.

Csapatunk számára a gyógyulás mellett az jelenti a sikert, ha a szorongva érkező beteg gyermek a megnyugodott szülővel együtt mosolyogva távozik, és a következő találkozáson már bizalommal és szívesen lép be a rendelőbe.


Tisztelt Ügyfeleink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikáink augusztus 20-án és 21-én zárva tartanak.

Üdvözlettel:
​Medicover
close-link


Tisztelt Ügyfeleink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikáink augusztus 20-án és 21-én zárva tartanak.

Üdvözlettel:
​Medicover
close-link